Καιρός: Ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχερή μέρα - Πλατεία Νέας Σμύρνης eurokinissi

Στα ανατολικά και βόρεια βροχές που το βράδυ θα είναι τοπικά έντονες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αρχικά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια που βαθμιαία θα ενταθούν και θα επηρεάσουν πολλές περιοχές
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 29 βαθμούς Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη
  • Οι άνεμοι στα πελάγη Βορειοδυτικοί στα 4 με 6 και τοπικά στα 7 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο που το βράδυ τοπικά θα είναι ισχυρές.

Ενίσχυση των βορείων ανέμων, σε 6 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από αργά το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 22/9/2005 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας. Πλημμύρες στο Ναύπλιο και στη Ν. Αρτάκη Εύβοιας. Το 2013 είχαμε έντονες χαλαζοπτώσεις στην Ηλεία, με δύο υδροσίφωνες στην Ωλένη. — Το 2015 προκλήθηκαν μεγάλες πλημμύρες στη Σκόπελο με 210mm ύψος υετού.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα