Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας
Χειμωνιάτικο στιγμιότυπο από την Μηλίνα στο νότιο Πήλιο. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις Πέμπτη και Παρασκευή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους, καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας Πέμπτη και Παρασκευή.

• Η θερμοκρασία θα πέσει Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο και θα έχει ψύχρα κυρίως στα βόρεια

• Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή το μεσημέρι θα σταματήσουν

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα βαθμιαία στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων που το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-05-2020

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και στα κεντρικά και βόρεια θα κυμανθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-05-2020

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα βορειοανατολικά και μέχρι το απόγευμα στην Πελοπόννησο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.


ΚΥΡΙΑΚΗ 24-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, που το βράδυ στα βορειοανατολικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-05-2020

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στην Αθήνα

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 24 με 26 βαθμούς.


Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και μπόρες εως την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα