Καιρός: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Βροχή στην Αθήνα eurokinissi

Κακοκαιρία έως την Κυριακή με θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Έντονες βροχές και καταιγίδες έως και το μεσημέρι της Κυριακής κυρίως στα ανατολικά

• Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και θα συνεχιστούν και οι χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος,όχι ιδιαίτερα.

• Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι και το τριήμερο θα φτάσουν στα ανατολικά τα 8 με 9 και τη Δευτέρα και τα 10 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, σταδιακά στις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως τη Χαλκιδική). Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά, νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05-04-2020

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες σποραδικές βροχές μικρήςδιάρκειας.Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, που θα είναι ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την ανατολική Θεσσαλία, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κατά διαστήματα ιδιαιτέρως ισχυρές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Χιονοπτώσεις θασημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7με 9 και από το απόγευμα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πιθανόν 10 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06-04-2020

Στα ανατολικά και τα νότια συννεφιά με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρειαηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

ΤΡΙΤΗ 07-04-2020

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 καιστα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετόςθα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08-04-2020

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρεςέως 9 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αθήνα την Κυριακή

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με συννεφιά και βροχέςή καταιγίδες που την Κυριακή θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά ακόμη και τα 9 μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11με 13 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη

Συννεφιά προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη και βροχές περισσότερες τη Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version