Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες και άνεμοι έως 6 μποφόρ

Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες και άνεμοι έως 6 μποφόρ
Σύννεφα Eurokinissi

Σε κανονικές για την εποχή τιμές η θερμοκρασία. Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα κυλήσει ο καιρός αυτή την εβδομάδα

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Με περιορισμένη αστάθεια θα κυλήσει η εβδομάδα και με τη θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

ΥΕΤΟΣ – ΑΝΕΜΟΙ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Σήμερα Τετάρτη στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια μέχρι το απόγευμα προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ το βράδυ θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός. Στη Θράκη, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στις Κυκλάδες και την ανατολική Κρήτη 5 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη Μακεδονία, τη Θράκη και το εσωτερικό της Ηπείρου από 6 έως 21 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα από 13 έως 20 και στις υπόλοιπες περιοχές από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 05-05-2022

Στις νησιωτικές περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 22 με 24 βαθμούς και στα νησιά 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-05-2022

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 07-05-2022

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 08-05-2022

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα