Καιρός: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί νοτιάδες – Βελτίωση από την Τρίτη

Καιρός: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί νοτιάδες – Βελτίωση από την Τρίτη
Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα Eurokinissi

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι νοτιάδες θα φτάσουν στο Αιγαίο πιθανόν και τα 9 μποφόρ. Η πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

*Kαταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

* Την Τρίτη η κακοκαιρία θα υποχωρήσει από το μεσημέρι σε όλη τη χώρα

* Δεν προβλέπεται άλλη κακοκαιρία αυτή την εβδομάδα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα από το βράδυ της Κυριακής. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, πλαισιώνουν το σκηνικό του καιρού. Το κύμα της κακοκαιρίας είναι σφοδρό και ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα επηρεάζονται:

-Τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος,

-Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Κρήτη,

-Μέχρι το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και

-Μέχρι τις βραδινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, στα Δωδεκάνησα μέχρι και τις απογευματινές ώρες, στην Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες από αργά το πρωί μέχρι το απόγευμα και πιθανώς στη Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα νότια.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, πιθανότητα μεμονωμένων
καταιγίδων στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα
ασθενών βροχών στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το δυτικό και βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις
παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πιθανώς στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Με τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα

Με κανονικές θερμοκρασίες, ελαφρύ βοριαδάκι και με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα.

Πρόσκαιρα άστατος καιρός την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις τις επόμενες ημέρες και με άνοδο της θερμοκρασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα