Καιρός: Καταιγίδες και αστάθεια την Τετάρτη

Καιρός: Καταιγίδες και αστάθεια την Τετάρτη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Άστατος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη . Ιδιαίτερα ζεστός παραμένει ο καιρός στην Ανατολική Ευρώπη

Παρότι δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σύστημα στη περιοχή μας επηρεαζόμαστε από ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Στην Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 5-6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει στα βόρεια τους 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 12 Ιουνίου 1989 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις με ζημιές στη Δυτική Αχαΐα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα