Καιρός: Καύσωνας μέχρι τη Δευτέρα

Καιρός: Καύσωνας μέχρι τη Δευτέρα

Πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες περί τους 36 με 39 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Σήμερα και την Κυριακή θα φτάσουμε τους 37 με 39 βαθμούς – Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι τη Δευτέρα

• Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σε όλα τα πελάγη

• Αραιή συννεφιά και μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ,ενώ στο Αιγαίο προς το απόγευμα θα αρχίσει να επικρατεί βόρειο ρεύμα έως 4 με 5 μποφόρ.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί  με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.Στα ανατολικά ασθενείς και βαθμιαία στο Αιγαίο βόρειοι με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37 και στα κεντρικά και νότια τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια όπου τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το
απόγευμα στα βορειοδυτικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά στα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.


ΤΡΙΤΗ 19-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις,οι οποίες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές.Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Σταανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-05-2020

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές και από τις μεσημβρινές ώρες, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη Μακεδονία και τη Θράκη σταδιακά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.


Με λίγες νεφώσεις κατά περιόδουςκαι ζέστη θα κυλήσει το επόμενο διήμερο στην Αθήνα – Πτώση θερμοκρασίας από Τρίτη

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα και με ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 34 με 35 βαθμούς έως τη Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα πέσει στους 31 βαθμούς Κελσίου.


Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πώς να προστατευθείτε από τον καύσωνα

Τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών λόγω του επερχόμενου καύσωνα υπενθυμίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

– Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους.
 

– Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής.

– Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.
 

– Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης και εργασίας τις θερμές ώρες της ημέρας.
 

– Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.
 

– Λήψη ελαφράς, μη λιπαρής, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα.

– Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.

– Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.

– Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κλπ φάρμακα, πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.

– Επίσης, σε επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί, καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως σοβαρά νοσήματα.

– Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία. Τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν στο σπίτι τους.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει ο ΙΣΑ για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα