Καιρός: “Κολλημένο” στους 40 βαθμούς το θερμόμετρο – Μελτέμι έως 7 Μποφόρ στο Αιγαίο

Καιρός: “Κολλημένο” στους 40 βαθμούς το θερμόμετρο – Μελτέμι έως 7 Μποφόρ στο Αιγαίο
Στιγμιότυπο από παραλία στην Κέρκυρα Eurokinissi

Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στα δυτικά και βόρεια – Μελτέμι 6-7 στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτη και οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στα δυτικά και βόρεια τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ το μελτέμι τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 7 μπ κατά την διάρκεια της ημέρας

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Τρίτη θα έχουμε Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Σκύρο, Σποράδες, Λήμνο, Σαμοθράκη,Έβρο,Κορινθία και Αργολίδα. σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και τα βόρεια ενώ στη Βαλκανική υπάρχει συνδυασμός των υψηλών πιέσεων με τις χαμηλές στη περιοχή της Κύπρου που προκαλούν το το μελτέμι στο Αιγαίο. Το σύστημα που έρχεται από την κεντρική Ευρώπη θα εξασθενήσει τον αντικυκλώνα στα Βαλκάνια και έτσι θα κοπάσουν λίγο οι άνεμοι στο Αιγαίο .

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται η διάταξη μελτεμιού με τον ισχυρό συνδυασμό ο οποίος όμως προοδευτικά θα εξασθενήσει

Την Τρίτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6, τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στη βόρεια και την κεντρική ηπειρωτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς στα δυτικά τους 39 και τοπικά τους 40 και στο Αιγαίο τους 32 με 37 βαθμούς

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ Θερμοκρασία:από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη .

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός .Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα