Καιρός: Λίγες νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και κανονικές θερμοκρασίες
Ηλιοφάνεια στο Πήλιο Eurokinissi

Επικράτηση θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο Τετάρτη και Πέμπτη με πτώση θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός τις επόμενες ημέρες με παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους στα ανατολικά
  • Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με πρόσκαιρη πτώση στα μέσα της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ και κατά περιόδους τα 7 με 8 μποφόρ το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ παροδικές νεφώσεις θα υπάρχουν στη νότια νησιωτική χώρα. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα βόρεια είναι πιθανό να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Καιρός Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη

Καιρός Πέμπτη

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη

Καιρός Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή


Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού το Σάββατο


Καιρος Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός το επόμενο τριήμερο με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αττική

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς ανέμους . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου .

Η πρόγνωση του καιρού για την Θεσσαλονίκη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα