Καιρός: Λίγες νεφώσεις και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Λίγες νεφώσεις και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
Συννεφιά eurokinissi

Λίγες νεφώσεις τις επόμενες ημέρες και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο που από το βράδυ της Τρίτης θα εξασθενήσουν. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και τοπικά φαινόμενα στη Κρήτη έως την Τετάρτη
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή με τάση ανόδου
  • Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο έως σήμερα το βράδυ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη στην Κρήτη προβλέπονται βροχές. Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.και τοπικά θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-10-2022

Στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 20-10-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά θα αυξηθούν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-10-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 24 βαθμών Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα