Καιρός: Λίγες βροχές τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Λίγες βροχές τις επόμενες ημέρες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Θα διατηρηθούν ενισχυμένοι οι βοριάδες μέχρι τα μέσα της εβδομάδος και θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

O καιρός με μία ματιά

  • Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια τις επόμενες ημέρες
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου
  • Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες στο Αιγαίο 7-8 και την Τρίτη πιθανόν και 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από την Τετάρτη

Σήμερα Δευτέρα τοπικές βροχές προβλέπονται στη δυτική, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, καθώς και στο νότιο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει μέχρι 29 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 07-09-2021


Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7, στο Αιγαίο τοπικά 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Στα δυτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 24 – 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-09-2021


Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 09-09-2021


Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες στα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-09-2021


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ-ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές την Τετάρτη και Πέμπτη κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Η ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες και οι αποκλίσεις τόσο των θερμοκρασιών όσο και των βροχοπτώσεων από τις κανονικές τιμές δεν θα είναι σημαντικές.

Στην Αθήνα οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για τις επόμενες 4 με 5 ημέρες του Σεπτεμβρίου, ενώ αργότερα, δηλαδή μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, θα έχουμε κανονικές ή λίγο πάνω από τις κανονικές θερμοκρασίες όπως φαίνεται στο παραπάνω μετεώγραμμα. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε και για όλη τη χώρα στους δύο χάρτες που ακολουθούν, οι οποίοι μας δίνουν την συνολική εικόνα των θερμοκρασιών ανά εβδομάδα.

1η εβδομάδα ( από 6 έως 12 Σεπτεμβρίου)

2η εβδομάδα ( από 13 έως 19 Σεπτεμβρίου)

Οι βροχοπτώσεις δεν προβλέπεται να απέχουν από τις κανονικές για την εποχή τιμές και θα είναι περισσότερες στα βορειοδυτικά.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα