Kαιρός: Αίθριος με νεφώσεις – Πτώση θερμοκρασίας από Κυριακή

Kαιρός: Αίθριος με νεφώσεις – Πτώση θερμοκρασίας από Κυριακή
Χειμωνιάτικος καιρός στο νότιο Πήλιο Eurokinissi

Καλός θα διατηρηθεί ο καιρός το Σάββατο. Μεταβολή από την Κυριακή. Η αναλυτική πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου το διήμερο Κυριακής Δευτέρας.
  • Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ το επόμενο διήμερο.
  • Τα φαινόμενα την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι λίγα. Κατά κανόνα ξεροβόρι και κρύο.


Για σήμερα Σάββατο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη ΒΔ μέχρι 5 μποφόρ που αργότερα θα γίνουν ΝΔ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-03-2020

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από τις απογευματινές ώρες και στα βόρεια ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο γρήγορα 7 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-03-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν στα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και τα νότια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΡΙΤΗ 17-03-2020

Στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και γρήγορη βελτίωση του καιρού. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και στα νότια 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-03-2020

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα υπόλοιπα 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση . Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα – Πτώση θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις . Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από το απόγευμα της Κυριακής και θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη και δεν θα ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο με βροχές έως τη Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα