Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική INTIME NEWS

Ενισχυμένο μελτέμι στα 6 με 7 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στα δυτικά διατηρείται σχετικά υψηλή η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος με περιορισμένη αστάθεια κεντρικά και βόρεια .
  • Η θερμοκρασία πέφτει λίγο στα ανατολικά. Στα δυτικά διατηρείται περί τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 και τοπικά έως το Σάββατο στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στα περισσότερα νησιά τους 34 με 35 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 04-08-22

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα κεντρικά και βόρεια ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους στα δυτικά τους 38 βαθμούς, στα περισσότερα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-08-22

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-08-22

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-08-22

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα