Καιρός: Νέα επιδείνωση από το βράδυ – Έντονες καταιγίδες, άνεμοι έως 9 μποφόρ

Καιρός: Νέα επιδείνωση από το βράδυ – Έντονες καταιγίδες, άνεμοι έως 9 μποφόρ

Το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες και θα ξεκινήσει έτσι νέα επιδείνωση του καιρού. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Το βράδυ θα ενισχυθούν τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα
  • Το Σάββατο οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες
  • Οι άνεμοι πιθανόν το Σάββατο να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ
  • Την Κυριακή και τη Δευτέρα αισθητή βελτίωση του καιρού και άνοδος θερμοκρασίας

Σήμερα Παρασκευή στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά τη νύχτα θα ενταθούν, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και γρήγορα στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση και μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και γρήγορα στο Αιγαίο 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν στα ηπειρωτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στην Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές που μέχρι το απόγευμα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Το Σάββατο ισχυρές βροχές η καταιγίδες στην Αθήνα

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Σαββάτου ο καιρός την Κυριακή και Δευτέρα θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα ανέβει

Συννεφιά με βροχές το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη με βροχές τοπικά ισχυρές το Σάββατο Ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 15 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα