Καιρός: Αρχικά ήπιος την Παρασκευή – Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια από το βράδυ

Καιρός: Αρχικά ήπιος την Παρασκευή – Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια από το βράδυ

Ήπιος θερμοκρασιακά διατηρείται ο καιρός λόγω της επικράτησης νοτιοδυτικών ανέμων , οι οποίοι ενισχύονται σημαντικά το βράδυ στο Ιόνιο. Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις βραδινές ώρες από τα δυτικά . Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Έντονα φαινόμενα το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα
  • Οι άνεμοι στα πελάγη αρχικά στα 5 με 6 μποφόρ –Το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά θα φτάσουν τα 7-8
  • Κατά τόπους το πρωί περιορισμένη ορατότητα

Την Παρασκευή στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά τη νύχτα θα ενταθούν, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6, ενισχυόμενοι από το βράδυ στα δυτικά και νότια πελάγη σε 6 με 7 μποφόρ, ενώ δεν αποκλείεται πρόσκαιρα στο Ιόνιο κατά τη διάρκεια της νύχτας να φτάσουν τα 7 με 8 μπ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές και το  μεσημέρι στα βόρεια θα φτάσει τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 17 και στο Αιγαίο τους 18  βαθμούς Κελσίου.

 

Βροχές στην Αττική – Βελτίωση από το απόγευμα

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Πιθανότητα για λίγες βροχές στη Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα ημέρα 13/12/2001 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα