Καιρός: Νέα επιδείνωση την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Νέα επιδείνωση την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες
Εντονη βροχόπτωση στην Αθηνα. Eurokinissi

Το βράδυ της Παρασκευής περιορίζονται τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά. Τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα δυτικά και τα Βορειοανατολικά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ

 

Την Παρασκευή προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου τους 15 με 18 βαθμούς
και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:  Στις 26/11/1948 είχαμε έντονη χιονόπτωση στην Αθήνα, με απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο. Το 1976 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στα πεδινά της Αττικής. — Το 2010 είχαμε ισχυρές βροχές στην Ορεινή Ναυπακτία , ενω λόγω των νοτιάδων σημειώθηκαν 31°C στα Χανιά. — Το 2012 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Κέρκυρα. — Το 2013 είχαμε τραυματισμός αγοριού στην Αμαλιάδα από κεραυνό.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα