Καιρός: Νέα κακοκαιρία την Πέμπτη – Χιόνι, χιονόνερο και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Νέα κακοκαιρία την Πέμπτη – Χιόνι, χιονόνερο και πτώση θερμοκρασίας

Νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με ενίσχυση ανέμων και πτώση θερμοκρασίας. Στα ανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι άνεμοι αρχικά δεν θα ξεπερνούν τα 7 με 8 μποφόρ, αλλά προς το μεσημέρι θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο, που όμως το βράδυ θα εξασθενήσουν
  • Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε χαμηλότερο υψόμετρο από τη Θεσσαλία και νοτιότερα που από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια

Την Πέμπτη στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων από τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 – 500 μέτρα). Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα από το μεσημέρι 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχεδόν αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα