Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή το απόγευμα- Συνεχίζονται τις επόμενες μέρες οι χιονοπτώσεις

Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή το απόγευμα- Συνεχίζονται τις επόμενες μέρες οι χιονοπτώσεις
Χιόνια στα ορεινά της Αργολίδας Eurokinissi

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν εκ νέου στα πελάγη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι άνεμοι την Πέμπτη θα φτάσουν τα 7 με 8 και τα 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ
  • Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές από το απόγευμα της Τετάρτης που την Πέμπτη το απόγευμα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.
  • Τα φαινόμενα είναι παροδικά και ασθενή

Σήμερα, Πρωτοχρονιά, αρχικά προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία στα ανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ 02-01-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-01-2020

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-01-2020

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα
νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αθήνα Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 και το Σάββατο τους 13 βαθμούς Κελσίου

 

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με άνοδο της θερμοκρασίας

Τοπικές νεφώσεις και βορειοδυτικοί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και με θερμοκρασίες περί τους 8 με 11 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα