Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεταφορά σκόνης

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεταφορά σκόνης
Σύννεφα στον ουρανό Eurokinissi

Ένταση βροχοπτώσεων τη Δευτέρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Παροδικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές λασποβροχές -Ένταση βροχοπτώσεων από Δευτέρα

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά στη νότια Ελλάδα

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα το Σάββατο τα 8 μποφόρ στα νότια

Σήμερα Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια 7 και στα νοτιοανατολικά από το μεσημέρι πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα δυτικά σταδιακά από το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια

Καιρός Κυριακή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από το απόγευμα θα σταματήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν από τα δυτικά τις βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Δευτέρα

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοανατολικά μέχρι αργά το απόγευμα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια, ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και στα νότια θα ενισχυθούν έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά.

Καιρός Τρίτη

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στα δυτικά και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα με λίγες βροχές τη Δευτέρα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές τη Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με παροδικές βροχές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα