Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή
Τοπικές Νεφώσεις Eurokinissi

Αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες που το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

• Η θερμοκρασία θα πέσει στα βόρεια αλλά στα υπόλοιπα θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Από την σήμερα αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες που το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα και ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός σχεδόν όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Η μεταβολή της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στα 850 hPa

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα φτάσει τους 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική αρχικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 7/1/2004 είχαμε ισχυρό παγετό στη Βόρεια Ελλάδα με -13°C ελάχιστη θερμοκρασία στη Φλώρινα. Το 2005 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας μεταξύ Νάξου και Πάρου και το 2016 στον Πεύκο Ρόδου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα