Καιρός: Παραμένει η αστάθεια την Τετάρτη

Καιρός: Παραμένει η αστάθεια την Τετάρτη
Βροχοπτώσεις στην Αττική Eurokinissi

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 28 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη στα δυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και, κυρίως στα βορειοδυτικά, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στη δυτική και στη βόρεια Ελλάδα τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές για την εποχή θα είναι και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 28/9/2008 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Πλωμάρι Λέσβου.
  • Το 2010 δημιουργήθηκε επίσης υδροσίφωνας στη Ζάκυνθο.
  • Το 2018 ο μεσογειακός κυκλώνας “Ξενοφών” (Ζορμπάς) πλήττει την Ελλάδα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.
  • Στις 28 Σεπτεμβρίου 1994 χάθηκαν 852 άνθρωποι , όταν το φέρι μποτ «Εσθονία» βυθίστηκε στη Βαλτική Θάλασσα, κοντά στις ακτές της Φινλανδίας, κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα