Καιρός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία την Παρασκευή

Καιρός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία την Παρασκευή
Παραμένουν υψηλές οι θερμοκρασίες Eurokinissi

Μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά περί τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Έως και 7 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες θα έχουν μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά περί τους 37 και τοπικά στα δυτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά προσήνεμα 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.
  • Λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 34 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 5/8/2005 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες και χαλάζι σε Θράκη, Μακεδονία και Θεσσαλία.
  • Το 2006 επικράτησαν υψηλές τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας σε πολλές περιοχές. Έντονη δυσφορία στην Κρήτη και στα νησιά του Ιονίου.
  • Το 2007 δημιουργήθηκαν 2 υδροσίφωνες στη Σκιάθο.
  • Το 2015 σημειώθηκε χαλάζι σε Ηλεία και Ιωάννινα, πλημμύρα στο Μεσολόγγι. Ζημιές από θυελλώδεις ανέμους στον Σκοπό Σερρών και καταστροφές στο Αγρίνιο από το ξαφνικό μπουρίνι.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα