Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες
Συννεφιά INTIME NEWS

Επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Παροδική αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τις επόμενες ημέρες και επικράτηση βοριάδων.

Την Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

  • Σαν σήμερα στις 14/6/1897 προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στη σιδηροδρομική σύνδεση Αθηνών – Πατρών από ραγδαία βροχόπτωση, μια κατοικία στα Μέγαρα κατέρρευσε και πολλά υπόγεια πλημμύρισαν.
  • Το 2014 είχαμε έντονες χαλαζοπτώσεις σε Γρεβενά και Νίκαια Αττικής.
  • Το 2016 ένας ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε 20 οικίες στη Ξάνθη. Πλημμύρες στον νομό Ροδόπης

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα