Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια το επόμενο 4ημερο

Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια το επόμενο 4ημερο
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Άνεμοι έως 6 με 7 μποφόρ και θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές δυτικά κεντρικά και βόρεια με ύφεση των φαινομένων το επόμενο 4ημερο.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 6-7 μποφόρ

Η 10ημερη προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη στα δυτικά και τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα βορειοανατολικά . Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά τους 21 με 22 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 18-05-2023

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 21 με 23 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-05-2023

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-05-2023


Αρχικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές έως την Πέμπτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα