Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί μέχρι την Καθαρά Δευτέρα
Καθαρά Δευτέρα intime

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε τιμές πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και βροχές την Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε τιμές πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα .
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ το Σαββατοκύριακο

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και αυξημένη υγρασία. Λίγες ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα βορειοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 3 με 4 και το βράδυ στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί σε υψηλές τιμές για την εποχή και θα φθάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-02-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός, με κατά τόπους παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη έως 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 19 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-02-2023

Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στα δυτικά. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά προς το βράδυ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα). Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-02-2023


Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη, μέχρι το μεσημέρι πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα). Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . . Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα