Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Πέμπτη με τοπικές βροχές

Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Πέμπτη με τοπικές βροχές
Σύννεφα στον ουρανό Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Θα επηρεαστούν κυρίως τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά

  • Νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 6-7 τοπικά 8 μπ που αργότερα θα γίνουν ΒΔ

  • Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια

 

Για την Πέμπτη στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 17 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στην Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη, βελτιούμενος

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα