Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση – Πιο έντονο το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση – Πιο έντονο το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας
Βροχή στην Αθήνα intime

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που θα μας επηρεάσει την Πέμπτη και την Παρασκευή θα είναι έντονο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα της Τρίτης αλλά την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε νέα κακοκαιρία
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά επίπεδα κυρίως στα βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 με 7 και πρόσκαιρα και τα 7 με 8 μποφόρ την Παρασκευή

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Περνά ανατολικότερα το πρώτο σύστημα και ο καιρός πρόσκαιρα βελτιώνεται . Το δεύτερο σύστημα θα μας επηρεάσει την Πέμπτη και Παρασκευή και θα είναι έντονο

Σήμερα Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας και τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 24και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-10-2021

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 14-10-2021

Νέα κακοκαιρία προβλέπεται με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Το βράδυ στη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-10-2021

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά θα παρουσιάσουν εξασθένηση το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά και κεντρικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-10-2021

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 7, που βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 18 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα