Ο καιρός την Πρωτοχρονιά: Με χιονοπτώσεις και παγετό υποδεχόμαστε το νέο έτος

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά: Με χιονοπτώσεις και παγετό υποδεχόμαστε το νέο έτος
AP

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
  • Τα 8-9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ θα κρατήσουν μέχρι και το πρωί της Τρίτης στο Αιγαίο
  • Την πρωτοχρονιά θα διατηρηθεί το κρύο και ο παγετός.

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας, η οποία σφυροκοπά τη χώρα από την Θεσσαλία, την Αν. Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες ακόμη και τις Κυκλάδες. Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα στα ανατολικά από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα Κυριακή προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

ΤΡΙΤΗ

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα το πρωί 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Βροχές η χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά στην Αττική

Νεφώσεις βροχές η χιονόνερο στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο με τάση βελτίωσης την Τρίτη και με θερμοκρασίες περί τους 6 με 10 βαθμούς Κελσίου Το τριήμερο θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με άνοδο της θερμοκρασίας την Πρωτοχρονιά

Τοπικές νεφώσεις και βορειοδυτικοί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και με θερμοκρασίες περί τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα