Καιρός: Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και τη Δευτέρα

Καιρός: Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και τη Δευτέρα
Χιόνια στη Μάνδρα Αττικής eurokinissi

Oι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο και οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην ανατολική και νότια χώρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι άνεμοι τη Δευτέρα στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μπ και στα βόρεια τοπικά και τα 10 μποφόρ
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας
  • Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ΒΑ Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου

 

Τη Δευτέρα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Βαθμιαία από τη νύχτα εξασθένηση των φαινομένων.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στο Αιγαίο 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές ή χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά στην Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται  νεφώσεις βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια του νομού (ενδεικτικό υψόμετρο 400 – 600 μέτρα).
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα