Καιρός: Ψύχρα τις πρωινές ώρες – Λίγες βροχές στο Ιόνιο την Παρασκευή

Καιρός: Ψύχρα τις πρωινές ώρες – Λίγες βροχές στο Ιόνιο την Παρασκευή

Με σχεδόν αίθριο καιρό θα κυλήσει η ημέρα και μόνο στα νησιά του Ιονίου ενδέχεται να βρέξει για λίγο. Η θερμοκρασία θα είναι κανονική για την εποχή σε ότι αφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες, αλλά και πάλι τη νύχτα θα έχει αρκετή παγωνιά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Οι βοριάδες αρχικά θα φτάνουν τα 6 με 7 μπ στο Αιγαίο αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή αλλά στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός .

Δεν προβλέπονται σημαντικά φαινόμενα το επόμενο τριήμερο.

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Θα υπάρχει κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Σχεδόν αίθριος καιρός στην Αττική

Στην Αττική  προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Γενικά αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα