Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, καταιγίδες και πολικές θερμοκρασίες

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, καταιγίδες και πολικές θερμοκρασίες
ΒΡΟΧΗ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ . (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI) Eurokinissi

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία. Κατά 12 με 15 βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει κατά 12 με 15 βαθμούς και θα επικρατήσουν βοριάδες 8 μποφόρ.
  • Θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στα νότια , χιόνια σε ορεινά –ημιορεινά και χαμηλότερο υψόμετρο με τάση βελτίωσης από τα Βορειοδυτικά.
  • Ο καιρός θα διατηρηθεί κρύος έως και το Σάββατο.

Νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών και σύμφωνα με τις προβλέψεις για τον καιρό αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει σε ορισμένες περιοχές ακόμη και τους 15 βαθμούς!

Αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά, βαθμιαία έως αργά τη νύχτα σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, έως τις πρωινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και έως το βράδυ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, που πρόσκαιρα κατά τόπους κυρίως στα βόρεια θα είναι πυκνές.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στη δυτική Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Χιονόνερο στην Αττική και χιόνια στα ορεινά – Χαμηλές θερμοκρασίες

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με νεφώσεις και βροχές ή χιονόνερο εως την Παρασκευή . Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6μπ και η θερμοκρασία θα πέσει την Πέμπτη στους 7 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο θα ανέβει στους 10 βαθμούς Κελσίου .

Πολύ κρύο και στη Θεσσαλονίκη με ισχυρό Βαρδάρη

Παροδικές Νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο με πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη στους 4 βαθμούς Κελσίου και ισχυρό Βαρδάρη εως την Παρασκευή τοπ μεσημέρι .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα