Καιρός: Σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Καιρός: Σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας από την Τρίτη
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας Nick Paleologos / SOOC

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια. Άνοδος της θερμοκρασίας τοπικά στους 37 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε άνοδο και τοπικά θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4 με 5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Η μεταφορά αερίων μαζών στη στάθμη των 850 hPa

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειότερα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα από νότιες 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 16/8/1900 εκδηλώθηκαν καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και χαλάζι, χείμαρρος στα Τρίκαλα παρέσυρε και σκότωσε 3 παιδιά.
  • Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε Σποράδες και Εύβοια.
  • Το 2008 είχαμε 39.7°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα