Καιρός: Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία και άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Καιρός: Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία και άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας Dimitris Kapantais / SOOC

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Οι άνεμοι στα ανατολικά βόρειοι 5-6 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα φαινόμενα αστάθειας στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και θα φτάσει τοπικά τους 35 βαθμούς
  • Οι άνεμοι στα ανατολικά βόρειοι 5-6 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα

Η προοπτική του καιρού

Η ζέστη το χαρακτηριστικό του Σαββατοκύριακου με τον υδράργυρο τοπικά στους 37 με 38 °C ενώ από τη Δευτέρα και μετά θα έχουμε έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ακι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

  • Σαν σήμερα στις 4/6/1907: Ισχυρότατη καταιγίδα στη κεντρική Ελλάδα προκαλεί την υπερχείλιση του ποταμού Ληθαίου στα Τρίκαλα, σκοτώνοντας 400 άτομα.
  • Το 1963 ισχυρή χαλαζόπτωση στη Λάρισα προκαλεί καταστροφές σε καλλιέργειες.
  • Το 1993 ισχυρές χαλαζοπτώσεις με πλημμύρες στη Θεσσαλία.
  • Το 2015 15 χωριά στον Ν. Ροδόπης έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα λόγω πτώσης κεραυνών.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα