Καιρός: Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα

Καιρός: Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα
Στιγμιότυπο από παραλία eurokinissi

Πάνω από τα κανονικά η θερμοκρασία με τον υδράργυρο στους 38 βαθμούς. Διατηρείται το μελτέμι στο Αιγαίο έως 6-7 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 35 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου
  • Λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και στα δυτικά ηπειρωτικά η μέγιστη θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 4/7/1957 είχαμε 42°C στη Λάρισα. Το 1998 σημειώθηκαν 44°C στη Σούδα, 42 στα Χανιά, 43.6 στο Ηράκλειο. Το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη με έναν νεκρό από κεραυνό. Το 2014 επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι σε Βόλο και Πήλιο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα