Καιρός: Σύντομο το κύμα της κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Σύντομο το κύμα της κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας
Κακοκαιρία Eurokinissi

Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ. Αναλυτική η πρόβλεψη του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Στο Αιγαίο καταιγίδες τοπικά ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, στα δυτικά και τα βόρεια θα σταματήσουν πρόσκαιρα

• Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στα βόρεια

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ

Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο, στο Αιγαίο καταιγίδες τοπικά ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, στα δυτικά και τα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Από αργά το βράδυ και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 4 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 15 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι από νωρίς το πρωί σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά έως 7, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν εκ νέου χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 15/1/1950 είχαμε -5°C στο Θησείο και το 1968 -21,6°C στη Λάρισα, -12.8°C στη Θεσ/νίκη – Το 2012 ο χιονιάς πλήττει τη Λήμνο με χιονοκαταιγίδες.Το ύψος του χιονιού στα παραθαλάσσια τμήματα έφτασε τα 5εκ και στα ορεινά τα 30εκ.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο News247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα