Καιρός: Θερμοκρασία στους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά

Καιρός: Θερμοκρασία στους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Ζεστός καιρός EUROKINISSI

Διατήρηση ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο έως 6 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα φαινόμενα αστάθειας στα κεντρικά και τα βόρεια .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και θα φτάσει τοπικά τους 35 βαθμούς με περαιτέρω άνοδο το Σαββατοκύριακο
  • Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο βόρειοι βορεοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Η ζέστη το χαρακτηριστικό του Σαββατοκύριακου με τον υδράργυρο τοπικά στους 37 με 38 °C ενώ από τη Δευτέρα και μετά θα έχουμε έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

Σήμερα Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 3/6/1997 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Αττική. -Το 2009 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Κέρκυρα. –Το 2010 εμφανίστηκε και πάλι υδροσίφωνας στη Κέρκυρα και στο Στρατώνι της Χαλκιδικής.

Ανεμοστρόβιλος πλάτους 3 χιλιομέτρων σαρώνει στην περιοχή του Άνω Λίγηρα στη Γαλλία. Αν και ήταν ο πλατύτερος ανεμοστρόβιλος που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη, είχε μικρή σχετικά πορεία, μόλις 7 χιλιομέτρων και το φονικό του έργο ήταν μόνο ένα ανθρώπινο θύμα. Την ίδια μέρα, καταιγίδα ξεσπά στο Παρίσι και ένας εντυπωσιακός κεραυνός πέφτει στον πύργο του Άιφελ τον οποίο απαθανάτισε φωτογράφος της εποχής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα