Καιρός: Θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και άνεμοι έως 7 μποφόρ την Τετάρτη

Καιρός: Θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και άνεμοι έως 7 μποφόρ την Τετάρτη
Σύννεφα στον ουρανό Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανή αστάθεια στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες θα έχουν μέγιστες τιμές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανή αστάθεια στα βόρεια
  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 34 με 35 εκτός από τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη που δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ…. Σαν σήμερα:

  • Στις 10/8/1901 εκδηλώθηκαν καταιγίδες σε πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Κόρινθο, Ναύπλιο. Καταστροφικό χαλάζι στην Αιδηψό ενώ κεραυνός προκάλεσε δασική πυρκαγιά.
  • Το 2001 είχαμε 40°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.
  • Το 2006 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στην Ηγουμενίτσα.
  • Το 2008 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε Φθιώτιδα και Εύβοια, διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό λόγω πλημμυρών.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα