Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά το Σαββατοκύριακο
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Τοπικά φαινόμενα στα νότια την Πέμπτη, βελτιούμενος την Παρασκευή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικά φαινόμενα στα νότια την Πέμπτη βελτιούμενος την Παρασκευή
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή στις περισσότερες περιοχές το Σαββατοκύριακο
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ τις επόμενες ημέρες

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Οι ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Τετάρτη στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 23-03-2023

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-03-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-03-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα. Τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα ξεπεράσουμε τους 20 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα