Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές τις επόμενες μέρες

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές τις επόμενες μέρες
Σύννεφα σκεπάζουν τμήμα της οροσειράς του Κόζιακα στο νομό Τρικάλων Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα πέσει αλλά δεν θα απέχει από τις κανονικές τιμές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και από την Τρίτη με παροδικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια .
  • Η θερμοκρασία θα πέσει αλλά δεν θα απέχει από τις κανονικές τιμές
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά κυρίως στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τις Σποράδες και την Εύβοια, και στην Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο βαθμιαία 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Στο Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και πιθανόν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές Τρίτη και Τετάρτη Η θερμοκρασία από τους 18 βαθμούς τη Δευτέρα θα πέσει στους 13 με 14 βαθμούς την Τρίτη και Τετάρτη

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές Τρίτη και Τετάρτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα