Καιρός: Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη αναμένονται την Κυριακή

Καιρός: Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη αναμένονται την Κυριακή
Νεφώσεις στην Αθήνα ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και υψηλές σχετικά θερμοκρασίες αναμένονται για σήμερα, Κυριακή (2/4). Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά:

  • Νεφώσεις, με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • Η θερμοκρασία αν και θα πέσει στα δυτικά και βόρεια θα είναι υψηλή στα υπόλοιπα, λόγω των νοτιάδων και τοπικά θα φτάσει τους 2 με 23 βαθμούς.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα νότια.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 22 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 2 Απριλίου

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Η θερμοκρασία στην Αττική την Κυριακή (2/4)

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή (2/4)

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 2/4/2005 είχαμε 10°C μέγιστη θερμοκρασία στο Ηράκλειο Κρήτης με καταιγίδες και ισχυρούς βοριάδες

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα