Καιρός: Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη
Αφρικανική σκόνη στον Αττικό ουρανό eurokinissi

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές τοπικά ισχυρές στα κεντρικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια – Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια.
  • Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 4 με 6 βαθμούς.
  • Οι άνεμοι φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα πελάγη, ενισχυόμενοι αργότερα περαιτέρω στα νότια.

Το Σάββατο προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και βόρεια χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια της τάξεως των 4 με 6 βαθμών Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα έχουμε μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 με 23 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 24 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 24/4/2002 είχαμε χαλαζόπτωση στην Αττική. Το 2006 σημειώθηκε χαλαζόπτωση στη Θεσ/νίκη , ενώ το 2016 είχαμε πολύ μεγάλου μεγέθους χαλάζι στον Έβρο διαμέτρου 5 εκατοστών

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα