Καιρός: Τοπικές βροχές και μεταφορά σκόνης από την Αφρική – Έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα

Καιρός: Τοπικές βροχές και μεταφορά σκόνης από την Αφρική – Έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα
Αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα πάνω από την Αθήνα Eurokinissi

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Ένταση βροχοπτώσεων τη Δευτέρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Παροδικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές λασποβροχές -Ένταση βροχοπτώσεων τη Δευτέρα και βαθμιαία βελτίωση την Τρίτη
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες πιθανό στα βορειοδυτικά τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Καιρός Δευτέρα

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοανατολικά μέχρι αργά το απόγευμα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια, ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και στα νότια θα ενισχυθούν έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά.

Καιρός Τρίτη

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 198 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές τη Δευτέρα και Τρίτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα