Καιρός: Τοπικές βροχές στα δυτικά και στα βορειοδυτικά καταιγίδες

Καιρός: Τοπικές βροχές στα δυτικά και στα βορειοδυτικά καταιγίδες
Βροχές ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ/ EUROKINISS

Λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα και τοπικές ομίχλες το πρωί. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το ΝEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά με βροχές στα δυτικά και στα βορειοδυτικά καταιγίδες –Αν και τα ύψη βροχής δεν θα είναι πολύ υψηλά βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή- Πρωινές ομίχλες .
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια και θα φθάσει στα βόρεια τους 23 και στα υπόλοιπα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ που τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μια γρήγορη ματιά στον καιρό για το επόμενο 5νθημερο

Από το Σάββατο βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επηρεαστεί όλη η χώρα με πολλές βροχές . Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 3 με 5 βαθμούς πρόσκαιρα , ενώ θα ενισχυθούν οι άνεμοι στα πελάγη φτάνοντας τοπικά και τα 8 μποφόρ.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 23/10/1883 είχαμε μεγάλες πλημμύρες στη Λάρισα. —Το 2005 σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα με 88 χιλιοστά βροχής στο Αγρίνιο. Το 2014 ένας ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη Μελέτη Ροδόπης, έπεσε χαλάζι στο Αγρίνιο και 150 δέντρα υπέστησαν ζημιές στο Αιτωλικό λόγω ισχυρών ανέμων. — Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Ύδρα (91mm), Κύμη (150mm), Ηράκλειο, Λακωνία, Σκόπελο και Λέσβο. Δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στην Ιεράπετρα, και υδροσίφωνας στην Παλαιοχώρα. Ξεριζώθηκαν δέντρα από τους ισχυρούς ανέμους στην Κομοτηνή.

Περισσότερα εδώ.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα