Καιρός: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοανατολικά – Έως 33 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοανατολικά – Έως 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Συννεφιά eurokinissi

Τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοανατολικά, με τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 4 με 6 μποφόρ. Έως και 33 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες βροχές στα δυτικά και βόρεια που γρήγορα θα σταματήσουν και σχεδόν αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 βαθμούς στα βόρεια και 31 με 33 στην υπόλοιπη χώρα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ και θα στραφούν σε βοριάδες

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Σταδιακή επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει, στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία τους 24 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 18/9/2002 παρατηρήθηκαν 2 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο.
  • Το 2012 δημιουργήθηκαν 3 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο.
  • Το 2014 ισχυρός ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στη Βερδικούσα Λάρισας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα