Καιρός: Τους 38 βαθμούς θα αγγίξει την Παρασκευή τοπικά ο υδράργυρος

Καιρός: Τους 38 βαθμούς θα αγγίξει την Παρασκευή τοπικά ο υδράργυρος
Ζέστη Eurokinissi

Πάνω απο τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία την Παρασκευή ενώ διατηρείται το μελτέμι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους  36 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους  37 με 38  βαθμούς Κελσίου 
  • Λίγα τοπικά φαινόμενα λόγω αστάθειας  στα κεντρικά και τα  βόρεια ηπειρωτικά 
  • Οι άνεμοι  βόρειοι  4 με 6 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ  

Η προοπτική του καιρού 

Διατηρείται η θερμοκρασία σε υψηλές για την εποχή τιμές. Το μελτέμι στα 5 με 6 και κατά περιόδους στα 6 με 7 μποφόρ και την Κυριακή τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο

 Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και πιθανώς κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

    Ξέρετε ότι….σαν σήμερα την 1/7/1817 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στη περιοχή της Σητείας. — Το 2002 σημειώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις στη Δράμα. Ένας νεκρός από κεραυνό στο Κιλκίς. — Το 2005 είχαμε 41°C μέγιστη θερμοκρασία στη Λαμία, 40°C στη Λάρισα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα