Καιρός τριημέρου – 28η Οκτωβρίου με ηλιοφάνεια και ψύχρα το πρωί

Καιρός τριημέρου – 28η Οκτωβρίου με ηλιοφάνεια και ψύχρα το πρωί
Καλοκαιρινό στιγμιότυπο 123RF

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες. Αξίζει να σημειωθεί πώς το πρωί της 25ης Οκτωβρίου η θερμοκρασία στη Φλώρινα έπεσε στους -0.4 βαθμούς, ενώ στη Ρόδο και την Κω την ίδια ώρα είχαμε 20 βαθμούς - Πού οφείλεται η διαφορά.

Δεν προβλέπεται να αλλάξει σημαντικά ο καιρός,  τις επόμενες μέρες και την 28η Οκτωβρίου και θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της ημέρας , αλλά με αρκετή ψύχρα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Το πρωί της 25ης Οκτωβρίου η θερμοκρασία στη Φλώρινα έπεσε στους -0.4 βαθμούς, ενώ στη Ρόδο και την Κω την ίδια ώρα είχαμε 20 με 21 βαθμούς. Λόγω της ξαστεριάς που επικρατεί αυτές τις μέρες στις ηπειρωτικές περιοχές οι ελάχιστες θερμοκρασίες πέφτουν αρκετά λόγω της ακτινοβολίας του εδάφους προς το διάστημα , ενώ αντίθετα σε περιοχές πάνω από τη θάλασσα ο καιρός πάντοτε θερμοκρασιακά είναι ηπιότερος.

Από πλευράς μεγίστων θερμοκρασιών η υψηλότερη τιμή σημειώθηκε στο Άργος με τον υδράργυρο να φτάνει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι θάλασσες εξακολουθούν να παραμένουν ζεστές ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-10-2019

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ανατολικά. Από το απόγευμα πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά .Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28-10-2019 (ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)

Γενικά αίθριος καιρός και στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στα νοτιότερα τμήματα για βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 29-10-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ξέρετε ότι: Αυτή την περίοδο πάνω από τα ηπειρωτικά τις βραδινές και κυρίως τις πρωινές ώρες επικρατεί σχεδόν άπνοια και ο ουρανός είναι ξάστερος . Αυτές τις καθαρές νύχτες το έδαφος ακτινοβολεί θερμότητα με υψηλό ρυθμό. Τότε ο αέρας κοντά στο έδαφος γίνεται ψυχρότερος από αυτόν που βρίσκεται σε υψηλότερα στρώματα. Δημιουργείται έτσι μια αναστροφή της θερμοκρασίας η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε δημιουργία ομίχλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα