Καιρός: Τυπική καλοκαιρινή ζέστη το επόμενο διήμερο

Καιρός: Τυπική καλοκαιρινή ζέστη το επόμενο διήμερο
Γυναίκα κάνει ηλιοθεραπεία σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου ⓒ 2021 Aggelos Barai/Associated Press

Από την Τετάρτη επιστρέφει ο καύσωνας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS24/7.

O καιρός με μία ματιά

  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και τους 34 με 35 στα νησιά αλλά από την Τετάρτη θα φτάσουμε σε 40αρια
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και στα νότια τμήματα του Αιγαίου πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τρίτη 29-06-2021


Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η μέγιστα θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 37 με 39, 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Καιρός Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021


Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο θα ξεπεράσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021


Γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Καιρός Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021


Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια, στα βόρεια όμως θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα