Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές, μια μέρα πριν την έναρξη του χιονιά

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές, μια μέρα πριν την έναρξη του χιονιά
Στιγμιότυπο από την Κέρκυρα Eurokinissi

Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω τα κανονικά για την εποχή στα κεντρικά και νότια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα φαινόμενα το πρωί και γρήγορη βελτίωση
  • Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω τα κανονικά για την εποχή στα κεντρικά και νότια, ενώ στα βόρεια θα πέσει αισθητά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Την Παρασκευή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μόνο στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια, αλλά στα υπόλοιπα θα είναι υψηλή για την εποχή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 12/2/1936 είχαμε βαρυχειμωνιά στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο και υπήρξαν αρκετοί θάνατοι από το ψύχος. Πολύ χιόνι έπεσε και σε όλη τη Θεσσαλία. Είχαμε καταστροφές από πλημμύρες στην Ηλεία. Ζημιές στον Πειραιά από ανεμοθύελλα.—Το 2004 είχαμε σφοδρή ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα με ισχυρές χιονοπτώσεις στα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας, Κυκλάδες και Κρήτη. Το 2010 σημειώθηκε χαλαζόπτωση στη Πρώτη Σερρών και δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στα Βραστερά Χαλκιδικής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα