Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές
Καιρός ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με λίγα φαινόμενα δυτικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά.
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Σχετικά βελτιωμένος ο καιρός μέχρι τα μέσα της εβδομάδος Στο τέλος της εβδομάδος έρχονται πολλές βροχές και χιόνια

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 9 με 12 βαθμούς, στα κεντρικά τους 11 με 13 βαθμούς και στα νότια τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ από τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου
.


ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 17/1/1964 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις στην Αθήνα. — Το 2007 σημειώθηκαν -6°C στο Τζερμιάδο Λασιθίου. — Το 2010 είχαμε καταιγίδες στη Κρήτη με πλημμύρες στο Ρέθυμνο και 1 νεκρό. — Το 2012 σημειώθηκαν -35.3°C στη δολίνη Κεχρωτής Αρκαδίας, -33,1°C στον Παρνασσό. — Το 2016 είχαμε πλημμύρες σε Σέρρες (1 νεκρός), Ροδόπη και Καρδίτσα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα