Καιρός: Βελτίωση και εξασθένηση των ανέμων την Τετάρτη

Καιρός: Βελτίωση και εξασθένηση των ανέμων την Τετάρτη
Χειμωνιάτικη λιακάδα στην Αθήνα eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Προοδευτική εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικά ισχυρός παγετός στα βορειοδυτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά τα 8-9 στα νότια με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα της Τετάρτης
  • Η θερμοκρασία από την Παρασκευή θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα

 

Την Τετάρτη στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά κυρίως της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Κρήτης. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και βόρεια, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 8 με 13 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 9 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Θα βελτιωθεί από το μεσημέρι και μετά ο καιρός στην Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχεδόν αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα